Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Великобілозерська районна рада» (код ЄДРПОУ: 20484684) було ліквідовано

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Інформація про перше пленарне засідання шостої сесії районної ради

         

          10 березня 2016 року о 10 годині відбулось перше пленарне засідання шостої сесії Великобілозерської районної ради сьомого скликання.

            У порядку денному сесії -  60 питань. На першому пленарному засіданні було розглянуто 26 питань.

         Під час розгляду  питань "Про затвердження звіту про виконання районного бюджету за 2015 рік"  та "Про звіт районної державної адміністрації щодо використання у 2015 році коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів із соціально-економічної компенсації  ризику населення, яке  проживає на території зони ризику"  депутати районної ради  дали незадовільну оцінку роботі  Великобілозерської районної адміністрації  в частині  забезпечення контролю  за раціональним та ефективним використанням бюджетних коштів.

         На розгляд шостої сесії районної ради за пропозицією голови районної ради було внесено також проект рішення "Про районну  Програму підтримки повноважень органів виконавчої влади у Великобілозерському районі на 2016-2020роки". Проектом рішення  передбачалось виділення у 2016 році з районного бюджету районній державній адміністрації, управлінню фінансів, управлінню агропромислового розвитку, управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації 212, 9 тис. грн. Під час першого голосування із зазначеного питання  рішення не набрало необхідної кількості голосів. Була  внесена пропозиція  повернути проект рішення на доопрацювання, оскільки  більшість депутатів  вважали, що  прийняття цього рішення суперечить статті 91 Бюджетного  кодексу України.

         До обговорення зазначеного питання долучилася депутат Запорізької обласної ради від  районної партійної організації  політичної партії " Наш край" Гуцуляк І.Г. (до речі,  самовільно, що суперечить Регламенту  районної ради, відповідно до якого     особам, які присутні на пленарному засіданні за запрошенням, може бути надане право виступити на пленарному засіданні ради  за рішенням ради). З її вуст   пролунали погрози голові та заступнику голови районної ради, що у разі, якщо вони не приймуть рішення про виділення коштів з районного бюджету  органам виконавчої влади району, то вона "повісить їх на стовпах". Цим Гуцуляк І.Г. порушила  ще одну вимогу  пункту 47.5 статті 47 Регламенту районної ради, в якій зазначено, що "особи, присутні за запрошеннями на пленарних засіданнях Ради, ... мусять утримуватися від публічних проявів свого ставлення до того, що відбувається, і не порушувати порядок."   

       До обговорення долучився  також депутат районної ради від районної організації  Партії "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА  "СОЛІДАРНІСТЬ"  Шкрум В.П., порушивши також вимоги п.27.1 статті 27 "Право депутата на виступ" Регламенту районної ради, відповідно до якого "ніхто з присутніх  на пленарному засіданні Ради не може виступати без дозволу головуючого".   Шкрум В.П. почав кричати, звертаючись  до депутатів, що ті своїм неголосуванням за зазначений проект рішення перешкоджають роботі  реєстраційної служби ( малась на увазі передача функцій органів юстиції у сферах державної реєстрації речових прав  на нерухоме майно  та державної реєстрації  юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на районні державні адміністрації).

             Після бурхливого обговорення було вирішено зробити перерву у роботі пленарного засідання.

         Під час перерви та під час  роботи пленарного засідання  після перерви депутатом Запорізької обласної ради Гуцуляк І.Г. та депутатом районної ради  Шкрумом В.П. продовжував  чинитися  тиск  на депутатів районної ради.       Голові районної ради не давали змоги продовжувати роботу пленарного  засідання, погрожували  залишити залу засідань, змушували  головуючого провести  повторне голосування із питання  "Про районну  Програму підтримки повноважень органів виконавчої влади у Великобілозерському районі на 2016-2020роки".

         У результаті  всіх цих дій  під час повторного голосування з питання  "Про районну  Програму підтримки повноважень органів виконавчої влади у Великобілозерському районі на 2016-2020роки"  рішення було прийнято, а  зазначену програму затверджено.

          Хотілося б побажати, щоб у подальшому депутати районної ради  дотримувалися  вимог Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" та Регламенту  районної ради, зокрема, в частині дисципліни та   депутатської етики.

« повернутися до списку новин

         Офіційні сайти

 

              

         

       

      

   

 

 

               Преса

        

        

 


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *