Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Великобілозерська районна рада» (код ЄДРПОУ: 20484684) було ліквідовано

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

28 листопада 2015 року мешканці Великобілозерського району долучилися до Всеукраїнської акції "Запали свічку!"

               Цього вечо ра біля районного будинку культури  відбувся мітинг-реквієм, присвячений Дню пам’яті жертв Голодоморів. У заході взяли участь працівники органів місцевого самоврядування та  структурних підрозділів райдержадміністрації, мешканці району.

         До присутніх  зі словами скорботи звернулися  голова Великобілозерської райдержадміністрації Юрій Шворак, заступник Великобілозерського сільського голови Андрій Жмурко, голова районної ради Володимир Лизюра.

                Голова районної ради, звертаючись до зібрання, зокрема, сказав: 

               "Голодомор 1932-1933 років в Україні – не історична минувшина, а трагічна сторінка історії, яка не має терміну давності і забуття.

            Вона була і залишається незагоєною раною генетичної пам’яті українського народу. Цифри, якими нині оперують науковці, дослідивши архівні матеріали й проаналізувавши сотні тисяч свідчень – це понад чотири мільйони загиблих і мільйони не народжених українців,  заморених штучним голодом для досягнення злочинної політичної мети – ослаблення та винищення волелюбного українського селянства – соціальної основи нації.

      Трагедія 33-го вражає не лише кількістю жертв, а також довготривалим замовчуванням і політико-ідеологічним протистоянням.

         Покоління нині сущі і прийдешні мають знати про Голодомор, щоб унеможливити його повторення, а меморіальні комплекси мають стати застереженням для всіх.

         У  спільній молитві згадаймо усіх жертв Голодомору, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі!

         Ми маємо усвідомити: щоб цього не сталося більше з нашими дітьми, внуками, нашими правнуками, ми повинні бути єдині у творенні нашої Української  держави, тверді та свідомі у своєму виборі.

         Пам’ятаймо про свою історичну відповідальність перед тими, хто ліг в українську землю в немилосердні 30-ті роки 20 століття.

         Вона насамперед у тому, щоб вибудувати, збагатити і звеличити Україну, зробити такою, якою вона бачилася у мріях наших  співвітчизників.

         Вічна пам’ять і спокій всім загиблим у роки голодного лихоліття!"

         О 16.00 годині учасники мітингу-реквієму вшанували пам’ять про  загиблих  в роки голодомору 1932-1933років загальнонаціональною хвилиною мовчання. Адже наше завдання – зберегти пам’ять про все, що відбулося на українській землі. І героїчне, і трагічне. Спільна пам’ять та спільна історія мають об’єднувати нас, робити сильнішими. Це фундамент нашого майбутнього.

         По закінченню мітингу  всі  скорботною ходою  із запаленими свічками пройшли від районного будинку культури до пам’ятного знака жертвам Голодомору 1932-1933 років. Настоятель Свято-Покровської церкви ієрей Олексій відслужив панахиду, учасники заходу поклали до символічного Хреста  квіти та поставили запалені лампадки.

         Бо що залишається тим, хто покинув нас? Пам’ять. Пам’ять вічна, світла і нетлінна. І допоки ми пам’ятаємо їх, вони - живі, вони поруч.

 

 

 

 

« повернутися до списку новин

         Офіційні сайти

 

              

         

       

      

   

 

 

               Преса

        

        

 


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *