Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Великобілозерська районна рада» (код ЄДРПОУ: 20484684) було ліквідовано

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

72-у річницю звільнення від нацистських окупантів 29 жовтня відзначили жителі Великобілозерського району

 

           Традиційно свято розпочалося із покладання квітів до братської могили, розташованої у парку біля Великобілозерської сільської ради.

                                    

        Потім урочистою ходою представники районної державної адміністрації, районної ради, установ і організацій району вирушили до меморіального комплексу, де поховані  загиблі воїни-визволителі Великобілозерського району  та  мирні  жителі, розстріляні фашистськими окупантами в роки Великої Вітчизняної війни.

    

        Після  покладання квітів всі вирушили до районного будинку культури, де відбулося продовження  урочистостей, присвячених дню визволення району від німецьких окупантів та  237-ій річниці з дня утворення села Велика Білозерка.

    

        Офіційну частину заходу відкрили звучанням  гімну України.

        Потім з промовою виступив голова Великобілозерської районної державної адміністрації  Юрій Миколайович Шворак. Привітавши присутніх  зі святом, голова  райдержадміністрації  зупинився на сьогоднішніх подіях у країні, зауваживши, що, беручи за приклад героїчні подвиги дідів та прадідів, сьогоднішнє молоде покоління вже підтвердило свою хоробрість, мужність, патріотичну налаштованість і відданість ідеї свободи рідної землі. Ю.М.Шворак  зазначив, що ми маємо разом здолати ворога, відстояти свою незалежність і об’єднати зусилля, щоб вивести нашу країну на шлях економічного зростання країни та добробуту громадян.

        Голова  районної державної адміністрації вручив також ювілейні медалі  «25 років виведення військ з Афганістану»  воїнам-інтернаціоналістам, учасникам бойових дій у Афганістані; грамоту Запорізької обласної державної адміністрації за вагомий внесок у розвиток підприємництва та економіки Запорізької області – директору  закритого акціонерного товариства "Старт" Троню Івану Андрійовичу та  Подяку Запорізької обласної державної адміністрації за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомі досягнення у професійній діяльності та з нагоди визволення села Велика Білозерка від нацистських загарбників – заступнику начальника управління фінансів райдержадміністрації Симець Тетяні Леонідівні.

    

        Заступник голови Великобілозерської районної ради  Сергій Михайлович Бовтута   висловив найщиріші вітання з Днем визволення Великобілозерського району від німецько-фашистських загарбників.      

        Звертаючись до присутніх, Бовтута С.М., зокрема, сказав:

" На жаль, час невблаганний: з кожним роком залишається все менше безпосередніх учасників тих подій. І тим більше великою, тим більше щемливою стає кожна наступна річниця визволення села та району. Тим сильніше і відчутніше ми розуміємо, що ніколи не зможемо повною мірою висловити нашу вдячність тим, хто позбавив світ від коричневої чуми, тим, хто вигнав окупантів з нашої землі.

        Ми низько схиляємо голови і згадуємо про загиблих фронтовиків, віддаємо данину поваги воїнам-переможцям, всім тим, хто подарував нам можливість жити під мирним небом. Для тисяч воїнів, які брали участь у кровопролитних боях за визволення наших сіл, білозерська земля стала останнім місцем вічного спокою. Майже у всіх населених пунктах району біля братських  могил стоять пам’ятники героям, які віддали життя за нашу свободу. Ці місця священні для кожного, незалежно від його політичних поглядів і переконань. І вже сімдесят два роки вдячні покоління жителів Великобілозерського району зберігають світлу пам'ять про воїнів, які визволяли наші села від гітлерівських загарбників.

        Дорогі ветерани! Низько вклоняюся вам і висловлюю щиру подяку за ваш героїчний подвиг, за Перемогу, за розуміння і батьківську підтримку. Бажаю вам доброго здоров’я, бадьорості духу, благополуччя та довгих і мирних років життя!

        Щиро зичу вам, шановні білозерці, миру, злагоди і добра! Бажаю впевненості у своїх силах і щасливому завтрашньому дні, творчих успіхів і трудових досягнень задля процвітання нашого рідного села, району і незалежної України!"

        Великобілозерський сільський голова Корж Г.Д.  привітала всіх із 72-ою річницею  визволення району від нацистських  окупантів та 237-ою річницею з дня утворення села Велика Білозерка, висловила слова вдячності ветеранам Великої Вітчизняної війни, зазначила також, що сільська рада надала матеріальну допомогу  в розмірі одна тисяча гривень трьом ветеранам війни, які проживають на території сільської ради.

         Перед зібранням  виступив також відомий у нашому регіоні краєзнавець, керівник пошукового загону "Нікопольський плацдарм"  Марченко  Володимир Тарасович. Він розповів про запеклі бої, які точилися на території  Великобілозерського району, зазначивши, що під час визволення білозерської землі від фашистських загарбників загинуло більше семи тисяч бійців. Це майже стільки ж, скільки зараз  мешкає людей  у районі. Марченко В.Т. побажав усім  міцного здоров'я, мирного неба, закликав разом зробити так, щоб наші діти з повагою ставилися до нашого минулого, відчували свою причетність до всього, що відбувається у суспільному житті.

        Присутні  вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів-визволителів  та поіменно згадали загиблих  під час проведення  антитерористичної  операції на Сході України.

        Зі словами вітання перед глядачами виступили учні Великобілозерського навчально-виховного комплексу №1 Великобілозерської районної ради Запорізької області,

а учасниця художньої самодіяльності районного будинку культури  Лавріщева Людмила подарувала  присутнім пісню про Перемогу.

        Справжнім подарунком для глядачів був виступ призера Міжнародного фестивалю дитячої музичної творчості у Чехії,  зразкового фольклорного  колективу "Родослав" міського палацу культури "Сучасник" м. Енергодар під керівництвом заслуженого працівника культури України Синиченка Володимира Миколайовича. У їх виконанні прозвучали українські  етнічні пісні.  Чудові голоси учасників  колективу, дзвінкі, чисті,  не змогли залишити байдужими  публіку.

    

        Для гостей свята було організовано виставку кращих робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва «Таланти Білозерського краю». Із розваг для дітлахів уже традиційними були батути, карусель.

 

« повернутися до списку новин

         Офіційні сайти

 

              

         

       

      

   

 

 

               Преса

        

        

 


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *