Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Великобілозерська районна рада» (код ЄДРПОУ: 20484684) було ліквідовано

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

14 березня 2017 року  відбулася нарада з керівниками комунальних закладів району  з охорони здоров'я

 

    14 березня 2017 року  відбулася нарада з керівниками комунальних закладів району  з охорони здоров'я, яку провів голова районної ради Володимир Лизюра  за участі заступника голови районної ради  Олександра Василенка, провідного спеціаліста  відділу юридичного забезпечення  діяльності ради та з питань спільної власності  територіальних громад  виконавчого апарату  районної ради Сергія Бовтути, заступника голови райдержадміністрації  Оксани Хілько.

      Предметом обговорення стало звернення комунального закладу

"Великобілозерський центр первинної медико-санітарної допомоги" Великобілозерської районної ради  Запорізької області (далі – ЦПМСД)  до районної ради щодо вирішення питання про передачу їм однієї пральної машини із комунального закладу "Великобілозерська центральна районна лікарня" Великобілозерської районної ради Запорізької області  (далі – ЦРЛ). Заступник голови райдержадміністрації Оксана Хілько запропонувала центру первинної медико-санітарної  допомоги відшкодовувати центральній районній лікарні витрати  за прання білизни. Голова районної ради Володимир Лизюра вніс пропозицію  підготувати  додаткову угоду до договору оренди  і там виписати  умови використання  ЦПМСД пральної машини для прання білизни.

         На нараді також розглянули звернення ЦПМСД  до районної ради щодо  передачі всіх приміщень другого поверху  будівлі поліклініки в оперативне управління  ЦПМСД для надання первинної медико-санітарної допомоги,  а також для повноцінної роботи денного стаціонеру, фізіотерапевтичного кабінету, кабінету здорової дитини та ін.  А також передати в оперативне управління  ЦПМСД автомобіля, а частину приміщення №2 гаража та приміщення в терапевтичному відділенні  для складу – у позичку.

         Якщо брати до уваги економічну вигідність ремонтних робіт  та враховувати інтереси пацієнтів, - підсумував голова районної ради, - то доцільно б у приміщенні колишнього пологового будинку розмістити саме терапевтичне відділення, а  увесь другий поверх поліклініки віддати центру первинної медико-санітарної допомоги.  

         Головний лікар центральної районної лікарні Ольга Сторожко наголосила, що вона не згодна віддати другий поверх  поліклініки центру первинної медико-санітарної допомоги.  Головний лікар ЦРЛ також зазначила, що вона подасть  звернення до районної ради  про  вилучення з оперативного управління ЦРЛ  автомобіля, частини приміщення гаража та приміщення під склад і передачу  цього майна у позичку ЦПМСД, але другого поверху вона не віддасть.

      Гур'єва О.В., головний лікар ЦПМСД, наголосила, що не може у поліклініці знаходитись терапевтичне відділення.

         Голова районної ради Лизюра В.М. зазначив, що  це питання треба було вирішувати ще тоді, коли  центр первинної медико-санітарної допомоги  із підрозділу центральної районної лікарні  формувався як самостійна  юридична особа.  Ще тоді не вилучили і не розділили ці два заклади.

         Хілько О.Л., заступник голови райдержадміністрації,  зауважила, що на сьогодні в районі немає фінансової можливості  розвести ці два заклади по різним будівлям.

         Бовтута С.М., провідний спеціаліст відділу юридичного забезпечення  діяльності ради та з питань спільної власності  територіальних громад  виконавчого апарату  районної ради, наголосив на тому, що на сьогодні необхідно визначитись, хто де буде розміщуватись: чи стаціонар ЦРЛ чи ЦПМСД буде  у будівлі  пологового будинку.  Від цього залежатиме, хто буде замовником  виготовлення проектно-кошторисної документації. Якщо там буде стаціонар, то це ЦРЛ, якщо ЦПМСД, то тоді необхідно цю будівлю вилучати із оперативного управління ЦРЛ. На сьогодні немає  порозуміння між керівниками  комунальних закладів ЦРЛ та ЦПМСД. Всі чекають, що ось буде об'єднана територіальна громада, нехай вони потім і вирішують.  Але це не вихід. Питання потрібно вирішувати вже сьогодні.

         Голова районної ради зазначив, що районна державна адміністрація  усунулась від вирішення цього питання  і запропонував запросити фахівців, представників із департаменту  охорони здоров'я облдержадміністрації, щоб допомогли вирішити це питання.

         Хілько О.Л. запропонувала  почекати до п'ятниці, 17 березня 2017 року.

« повернутися до списку новин

         Офіційні сайти

 

              

         

       

      

   

 

 

               Преса

        

        

 


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *