Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Великобілозерська районна рада» (код ЄДРПОУ: 20484684) було ліквідовано

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

02 лютого 2016 року під головуванням Олександра Ходуса відбулося спільне засідання двох постійних комісій районної ради

       02  лютого 2016 року під головуванням Олександра Ходуса відбулося спільне засідання двох постійних комісій

районної ради: з фінансово-економічних питань, бюджету, спільної власності та регуляторної політики;

з гуманітарних питань та соціального захисту населення  

         За дорученням голови районної ради на розгляд спільного засідання постійних комісій  було внесено питання  фінансового забезпечення закладів культури та дошкільних навчальних закладів району у 2016 році.  Повернення до розгляду цього питання було зумовлено скаргами керівників зазначених закладів про неповне  їх фінансове забезпечення.

         Так, директор комунального закладу "Великобілозерський районний будинок культури"  Великобілозерської районної ради Запорізької області Тетяна Головенська  поцікавилась,чому  у них не закладені кошти на допомогу на оздоровлення при наданні відпустки.

           Валентина  Іванова, завідувач дошкільного навчального закладу "Віночок" Гюнівської сільської ради, зазначила, що їм не вистачає коштів на поточний ремонт та на медикаменти.

         Катерина Войтенко, завідувач дошкільного навчального закладу "Малятко" Червоної сільської ради, наголосила, що їм виділено 843 тис. грн. на 75 дітей на 4 групи, а  заклад на сьогодні відвідують 80 дітей і працює 3 групи. Групи переповнені, вихователі працюють із додатковим навантаженням. Окрім того,  відсутні доплати  вихователю за престижність  педагогічної професії. 

                Заступник начальника управління фінансів  райдержадміністрації  Тетяна Симець  пояснила, що  розподіл  міжбюджетних трансфертів сільським бюджетам у вигляді іншої додаткової дотації на утримання закладів  культури, дошкільних навчальних закладів району біло здійснено відповідно до формули, затвердженої рішенням районної ради від  25 січня  2016 року № 1  "Про  внесення  змін і доповнень до рішення районної  ради  від 24.12.2015року № 9 "Про районний бюджет на 2016 рік"  (із змінами та доповненнями)", а   внутрішній розподіл  коштів, - це  вже  справа  бухгалтера та керівника закладу.

         Зоя Лосєва, член постійної комісії  районної ради з фінансово-економічних питань, бюджету, спільної власності та регуляторної політики, виступаючи перед присутніми, внесла пропозицію: рекомендувати районній державній адміністрації  при розподілі вільних залишків  районного бюджету забезпечити заклади культури  коштами  для виплати  допомоги  на оздоровлення при  наданні відпустки. Також Зоя Костянтинівна порадила керівникам закладів звернутися і до сільських рад за допомогою.

        У роботі спільного засідання постійних комісій районної ради  окрім керівників  закладів культури та дошкільних навчальних закладів  також взяли участь депутат  Запорізької обласної ради Ігор Батрак, заступник голови районної ради  Олександр Василенко, голова  райдержадміністрації  Юрій Шворак,  заступник голови райдержадміністрації Оксана Хілько, провідний спеціаліст  відділу юридичного забезпечення  діяльності ради та з питань спільної власності  територіальних громад виконавчого апарату районної ради Сергій Бовтута, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації  Наталія Подорожко, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Валентина Чуча та інші.

 

        

« повернутися до списку новин

         Офіційні сайти

 

              

         

       

      

   

 

 

               Преса

        

        

 


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *