Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Великобілозерська районна рада» (код ЄДРПОУ: 20484684) було ліквідовано

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

23 вересня 2015 року примішенні Держанвого навчального закладу "Великобілозерський професійний аграрний ліцей" відбулися громадські слухання

23 вересня 2015 року у приміщенні Державного навчального закладу "Великобілозерський професійний аграрний ліцей"  відбулися громадські слухання за участю директора Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації  Озерової Т.Я., голови Великобілозерської районної ради Лосєвої З.К., голови Великобілозерської районної державної адміністрації Шворака Ю.М.

        

         Виступаючи перед  педагогічним колективом ліцею, батьками учнів навчального закладу, керівництвом району та громадськістю, директор Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації  Озерова Т.Я. підвела підсумки вивчення питання діяльності Державного навчального закладу "Великобілозерський  професійний аграрний ліцей" у рамках проведення підготовчої роботи до оптимізації мережі професійно-технічних навчальних закладів Запорізької області. Тетяна Ярославівна  запевнила, що на сьогодні не стоїть питання про закриття ліцею, але щоб цього не сталося, керівництву навчального закладу  необхідно переглянути свій підхід  і до організації  навчально-виховного процесу, і до вирішення  господарських проблем. 

         Перед  зібранням виступили також Магльованний А.М. – головний спеціаліст відділу професійно-технічної, вищої освіти  та інноваційної діяльності управління професійної-технічної, вищої освіти та кадрової роботи Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації,  Удовіченко В.К. – директор державного навчального закладу «Михайлівське вище професійне училище», голова ради директорів професійно-технічних навчальних закладів Запорізької області, Лосєва З.К.- голова Великобілозерської районної ради, Шворак Ю.М. – голова Великобілозерської районної державної адміністрації.

         Ільєнко Л.Ф., в.о. директора Державного навчального закладу "Великобілозерський професійний аграрний ліцей"   зауважила, що ліцей  - це єдиний навчальний заклад у Великобілозерському та Кам'янсько-Дніпровському  районах, який здійснює навчання  учнівської молоді робітничим  професіям.  Окрім того, через матеріальну скруту батьки учнів не мають можливості  навчати дітей за межами району. Закриття  навчального закладу приведе до збільшення кількості безробітних у районі та руйнування матеріально-технічної бази, споруд  ліцею. Ільєнко Л.Ф. також зазначила, що однією з причин  оптимізації навчального закладу є недостатнє  державне фінансування. Вона  запевнила, що адміністрація ліцею шукає  й інші джерела фінансування. Розглядається  можливість створення благодійного фонду, співфінансування  закладу з районного та сільських бюджетів. Для збільшення надходжень  до спеціального фонду ліцею планується збільшити доходи від навчального господарства та від надання послуг населенню ( реалізація харчової продукції власного виробництва  через буфет  закладу, автотранспортні послуги та послуги сільськогосподарською  технікою, оренда вільних приміщень та оренда приміщення їдальні).  

         Ільєнко Л.Ф. висловила впевненість, що втілення в життя вищезазначених заходів дасть можливість повноцінно існувати навчальному закладу  в такий  складний економічний час для держави.

         За недопущення закриття Державного навчального закладу «Великобілозерський професійний аграрний ліцей» виступили  представники громадськості, педагогічного колективу та батьківського комітету закладу.

         Підсумком зустрічі було прийняття рішення  про розробку спільного плану дій для підтримки  Державного навчального закладу «Великобілозерський професійний аграрний ліцей», пошук  додаткових джерел фінансування закладу, в тому числі і за рахунок районного та сільських бюджетів, фермерських господарств, сільськогосподарських виробників; використання  техніки ліцею для покращення  його матеріально-технічної  бази; розробка спільних із  керівництвом Кам’янсько-Дніпровського району  заходів для відновлення набору учнів на 2015-2016 навчальний рік.

 

 

« повернутися до списку новин

         Офіційні сайти

 

              

         

       

      

   

 

 

               Преса

        

        

 


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *